torsdag 27. juni 2013

"Geniale grovisser"










































































Du trenger:

1 pk tørrgjær
2,5 dl linfrø
2,5 dl solsikkekjerner
5 dl havregryn
5 dl grovt mel av hvete og rug
1 l fibra hvetemel
2 ts salt
4 ss olje
1,5 l kaldt vann

Bland alt sammen i en bolle og tilsett vann.
Blir deigen får bløt, tilsetter du mer av melet du ønsker.
Sett i kjøleskapet, og stek på ca. 200 grader til rundtstykkene har fått en gyllen farge.
Vi har en slik deig i kjøleskapet i ca 5 dager, før jeg må lage ny. 
Lykken er ferske rundstykker med brie og druer.

3 kommentarer:

  1. Så godt å vera her inne hos deg!
    Og takk for oppskrifta,
    det var veldig lurt.
    Her har matlaginga vore litt uinspirerande for tida,
    sånn er det vel.

    Også var det så fint å lese frå deg inne hos Hei Astrid!

    Håpar du har det godt.

    Smil frå Elisabeth

    SvarSlett
  2. Hei! Takk for inspirerende oppskrift! Fant deg inne hos "hei".
    Prøvde å lage disse, og de ble veldig klissete inni. Hvor lang tid ca bruker du å steke de? Skal deigen være ganske bløt?

    Hilsen Eva A:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :) De er knall gode, og heilt topp med ferske rundstykker hver dag! Jeg steker de på 200 grader varmluft i ca 15 min, til toppen er hard på en måte ;) Lykke til! Kristin

      Slett